B2B SEO is een van de belangrijkste onderdelen van een digital marketing strategie. Niet alleen voor jouw doelgroep, maar ook voor de online vindbaarheid van jouw website in zoekmachines. Ook al is de content in jouw customer journey nog zo sterk en jouw website design nog zo mooi, de website moet jouw doelgroep wel bereiken. Zonder bezoekers op de website, kun je moeilijk jouw online doelstellingen behalen.

B2B SEO optimalisatie

B2B SEO (Search Engine Optimalization) kan bijdragen aan een goede online vindbaar van jouw website in zoekmachines. Zoekmachines, zoals Google scannen content om erachter te komen of de content op jouw website relevant is voor de gekozen zoekopdracht. Als er voldoende waardevolle content op jouw website staat over een bepaalde zoekterm, kun je hoog eindigen in de organische zoekresultaten van online zoekmachines. Echter is dit inmiddels niet meer genoeg. Google Rankbrein wordt steeds slimmer. Zo kijkt Google inmiddels ook naar de technische opzet van jouw website. Zo zijn de indeling van jouw menustructuur, mobiele optimalisatie van je website, backlinks, laadsnelheid en on page SEO ook essentiële elementen om een goede ranking binnen de zoekresultaten te krijgen. 

Zoekmachine optimalisatie is daarom een lange termijn proces. De eerste resultaten zie je over het algemeen pas na 3 tot 6 maanden.

Hoe krijg ik een goede SEO positie?

Het is belangrijk dat jouw website zoekmachinevriendelijk is. Als de website en de content SEO technisch in orde zijn, kunnen zoekmachines deze eenvoudig scannen en crawlen. Hier kunnen webdevelopers bij helpen. De content op de pagina’s dienen helder en duidelijk te zijn voor jouw websitebezoekers en de online zoekmachines.

Dit houdt in:

  • Relevante titels die aansluiten op de behoeften van de bezoeker en op de informatie op de pagina;
  • Een juiste balans tussen lange en korte zinnen;
  • Een actieve schrijfstijl;
  • Begrijpelijke taal;
  • Korte alinea’s.

Daarnaast is het voor een goede SEO positie belangrijk dat de content up-to-date is. Je kunt het beste regelmatig waardevolle en actuele content plaatsen. Doe dit bijvoorbeeld in een nieuws- of blogfunctie waar je regelmatig berichten op plaatst.

Benieuwd hoe het met jouw SEO staat?

Om zowel online zoekmachines, als de consument van de gewenste informatie te voorzien, optimaliseren wij bij SearchUser jouw website teksten voor SEO. Vraag een vrijblijvende SEO Scan aan en dan schetsen wij een beeld van jouw huidige situatie en krijg je inzichten in de quick fixes en lange termijn punten om jouw SEO ranking structureel te versterken. 

  • Gratis SEO Scan!

    Searchuser respecteert jouw privacy die valt onder de GDPR/AVG.

Wij werken o.a. voor

Lees meer over SEO

 

Maak kennis met onze SEO-Consultants

 

Lindsay

 

Richard

Cases

Wij helpen jouw doelen te behalen

 

Op de hoogte blijven?

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief

    SearchUser respecteert jouw privacy die valt onder de GDPR/AVG.