Schurq

WordPress nieuws: Het keerpunt van SSL

|
Leestijd minuten
Door Patrick Schokker

We hebben een keerpunt bereikt: SSL wordt nog belangrijker in 2017 en zelfs noodzakelijk voor sommige functies op WordPress websites. WordPress wil veiligere websites en gaat daarom op korte termijn https vereisen voor diverse functies.

SSL betekent in feite een versleutelde verbinding tussen jouw browser en de server. Google gaat in 2017 bezoekers van sites en shops zonder HTTPS een beveiligingswaarschuwing geven. Om dit te voorkomen is het belangrijk om over een SSL-certificaat te beschikken.

SSL-certificaat

Voorheen was SSL moeilijk te implementeren. Het was duur en langzaam. Maar moderne browsers en succes hebbende projecten zoals ‘Let’s Encrypt’ hebben een certificaat gekregen voor het snel beveiligen van jouw website. Veiligere websites is het uitgangspunt van WordPress en daarom zou SSL de standaard voor iedere website moeten worden.

Google weegt SSL namelijk ook zwaar mee in de ranking factoren. De zoekmachine zal ook beginnen met het markeren van onbeveiligde sites in Chrome. Lees hier meer over in onze blog ‘Google Chrome markeert http websites als niet veilig’.

Allereerst zal WordPress begin dit jaar alleen nog maar hosting providers gaan promoten die voorzien zijn van een SSL-certificaat. In de toekomst zullen deze regels nog strenger worden. Dit zal ervoor moeten zorgen dat er alleen nog samenwerkingen plaatsvinden met bedrijven die aan alle veiligheidseisen voldoen.

Op dit moment zijn er nog veel websites die geen SSL ondersteunen, of niet over geldige certificaten beschikken. Om geen gebruikers te verliezen door de afschrikwekkende meldingen van Google is het belangrijk om zo snel mogelijk over een SSL-certificaat te beschikken.

Heb je hier hulp bij nodig? Ons webteam kan voor jou een SSL-certificaat regelen! Neem hier contact met hen op.

Deel dit artikel via
Patrick Schokker
Patrick Schokker

Over deze schurq

Algemeen Directeur

Lees ook
|
Lysanne Paulus
|
2 minuten

Google Consent Mode V2

|
Guido Sombroek
|
4 minuten

Server Side Tagging simpel uitgelegd

|
Guido Sombroek
|
5 minuten

Dé SEO handleiding om jouw organische vindbaarheid te verbeteren